Horns Smokehouse BBQ | Επιτέλους ένα εστιατόριο μόνο με καπνιστά κρέατα, όπως στον Αμερικανικό Νότο

Αν τρως κρέας αυτή είναι μία πολύ καλή είδηση. Το “Horns”, ένα Urban Smokehouse BBQ, όπως αυτά που βλέπεις στο Netflix και στο YouTube από τον Αμερικανικό Νότο, σου φέρνει τις καπνιστές νοστιμιές στο πιάτο. Οι ιδιοκτήτες του, έχοντας επαγγελματική εμπειρία λόγω του εστιατορίου που διατηρούσαν στο Houston την ΗΠΑ και βρίσκοντας τον chef και συνιδιοκτήτη Παναγιώτη Καραφουλίδη ως συνοδοιπόρο έχουν καταφέρει να μας ταξιδεύουν με κάθε μπουκιά στη μεγάλη αυτή παράδοση του καπνίσματος που δίνει ιδιαίτερη γεύση, υφή σε εκλεκτά κομμάτια κρέατος διατηρώντας τα ζουμερά.

Στην ουσία πρόκειται για το μοναδικό στο είδος του με αποκλειστικά καπνιστό κρέας και μάλιστα ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης καθώς τέτοιου είδους χώρους και στις ΗΠΑ βρίσκονται περιφερειακά των μεγάλων αστικών κέντρων.

 

Ποια είναι η διαδικασία για να απολαύσεις καπνιστό κρέας;

Η προετοιμασία, η τεχνική, το κάπνισμα και το μαγείρεμα του κρέατος είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, από 4 έως 14 ώρες (ανάλογα με το είδος), προσήλωση στην ποιότητα και προσοχή σε κρίσιμες λεπτομέρειες στη διαχείρισή του. Δεν είναι κάτι που ετοιμάζεται σε μερικά λεπτά αλλά ένα είδος ψησίματος του κρέατος που είναι ολόκληρη επιστήμη και απαιτεί από τους μάγειρες εξειδίκευση.

Δεν είναι λίγες, βέβαια, και οι επιλογές σε sandwiches και burgers. Και επειδή σας είπαμε ότι εδώ παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, σημειώνουμε ότι κάθε sandwich ή burger σερβίρεται με το ψωμί που “δένει” καλύτερα τις γεύσεις. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Έτσι το Dirty Bird με το καπνισμένο κοτόπουλο και τη sauce cheddar συναντά μια μπαγκέτα καλαμποκιού, το Long John με το καπνισμένο χωριάτικο λουκάνικο περιβάλλεται από ένα soft bun, το Dixie Pig με την καπνιστή παντσέτα και τη σάλτσα ψητού με μήλο γεμίζει ένα αφράτο προζυμένιο ψωμάκι ενώ το Slim Jim με το σιγοκαπνισμένο μοσχαρίσιο Brisket φιλοξενείται σε μια μπαγκέτα πρέτζελ. Επίσης για τους λάτρεις των burgers το μενού έχει τρεις προτάσεις με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι 190γρ.

Το “Horns Smokehouse BBQ” δεν είναι απλά μια νέα πρόταση για τους φίλους του καλού κρέατος αλλά ουσιαστικά είναι αυτό που λέμε “μια κατηγορία από μόνο του”.

πηγή: biscotto.gr